Kochana "buda"!
Opu¶ci³am te mury w 1967 r. i od tego czasu têskniê i bardzo mi³o wspominam spêdzone tam lata, poniewa¿ edukacjê w tym budynku rozpoczê³am od 1-szej klasy szko£y podstawowej.
Potem (w 1962 r.) utworzono Liceum Medyczne Pielêgniarstwa, które mia³am zaszczyt ukoñczyæ.
I by³o tam równie¿ Liceum Ekonomiczne...
Tak wiêc mury te widzia³y najszczê¶liwsze moje lata dzieciñstwa i m³odo¶ci,w zloty i upadki.
Tatiana Sinica
Tatiana Sinica (Pitak) przegl±da kronikê szkoln± podczas odwiedzin budynku, w którym mie¶ci³o siê kiedy¶ Liceum Medyczne Pielêgniarstwa (2007)
Odpowied¼ przy tablicy szkolnej w tej samej sali klasowej, co przed 40 laty. Jak¿e ³atwo dzisiaj odpowiadaæ na trudne wówczas pytania.
Ogromna niegdy¶ aula, w której pisa³am maturê, dzisiaj wydaje siê malutka i przytulna
Lekcja w bibliotece szkolnej na temat sztuki zapamiêtywania. Dobrym treningiem jest czerpanie pe³n± gar¶ci± ze skarbnicy pamiêci wielu ludzi - biblioteki.
Spotkanie ze szko³± po 40 latach, zakoñczy³a bardzo sympatyczna rozmowa z mgr Krystyn± Magierowsk±-Kasza, dyrektork± Liceum Ogólnokszta³c±cego w Bystrzycy K³, w którego budynku (go¶cinnie) mie¶ci³o siê Liceum Medyczne Pielêgniarstwa.
Listopad 2007- po¿egnalna fotografia.
Do mi³ego spotkania z wszystkimi kole¿ankami i kolegami z ³awy szkolnej.
...
ach..., ¿eby tak znowu usi±¶æ przy fontannie..
Kto chêtny na wirtualne wspominki?