W niedzielê (25.09) by³am na debacie radiowej w Koszalinie. Brali w niej udzia³ kandydaci (tzw. JEDYNKI) z poszczególnych partii.
Co mnie najbardziej zastanowi³o?
Tylko jedna partia wystawi³a kobietê na poz. pierwszej. Jest ni± pani Krystyna Kasper z PPP, reszta to znani faceci (celebryci polityczni), którzy du¿o i piêknie (ale zawsze obok tematu) wype³niali nasze uszy miodem i mlekiem p³yn±cym ju¿ nie z Irlandii, ale z futbolowej Tuskolandii i krainy wiecznie ¿ywego narcyzmu.
Najbardziej przekona³a mnie ¿eñska kandydatka, pani Kasper. Mówi³a o trudnych do rozwi±zania problemach ludzi chorych na cukrzycê i ludziach wykluczonych spo³ecznie. Obiecywa³a tak dbaæ o interesy ludzi chorych w Polsce, jak dba o cz³onków swojego stowarzyszenia diabetyków. Mo¿e nie mówi³a tak p³ynnie i kwieci¶cie jak panowie Gaw³owski i Wzi±tek, ale mam nadziejê, ¿e bêdzie mia³a si³ê przebiæ siê w sejmie z naszymi codziennymi sprawami i chocia¿ w czê¶ci uda siê jej pomóc ludziom potrzebuj±cym pomocy. Pozdrawiam kandydatkê na pos³a pani± Krystynê Kasper.
Oni siê k³óc± o przesz³o¶æ, wiêc ja wybieram przysz³o¶æ, czyli pani± Kasper
http://www.glikemia.fora.pl/pochwala-sukcesu,20/krystyna-kasper-nr-1-na-liscie-kandytatow-do-sejmu-rp,131.html