"Nasza Klasa" - forum dla absolwentów, rodzin, kolegów i znajomych
Grudzieñ 18, 2024, 17:21:04 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum zosta³o uruchomione dla absolwentów szkó³ podstawowych, ¶rednich i wy¿szych oraz dla ich rodzin, znajomych i go¶ci.
Zapraszamy

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pomocy - problemy z gard³em  (Przeczytany 4091 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
26091949
Zaawansowany u¿ytkownik

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 32

« : Sierpieñ 09, 2008, 07:21:11 »

Witam serdecznie. Choruje na nerwice lêkow± od dwoch lat. Mialam silne lêki, derealizacjiê, depresiê. Za¿ywam rexetin 20mg. Zdawalo mi siê ze w miare dochodzê do siebie i bêde mogla odstawic leki, ale niestety chyba nie. Jakie¶ 2 miesi±ce temu jedz±c slonecznik stanela mi lupka w gardle - od tamtej pory przezywam koszmar. Najpierw mialam uczucie jakby wlosa w gardle - poaszlam do lekarza- stwierdzil ze nic tam nie ma. Dostalam skierowania na badania tarczycy - wszystko ok, laryngolog równiez nic nie stwierdzil. Tylko ze mam coraz gorzej, mam uczucie jagby ¶cisku w gardle, moze troszke nizej kolo tchawicy. Budze siê rano i odrazu zastanawiam siê nad tym uczuciem. Przesto juz ¿yæ mi sie nie chce. Nie potrafie przestac o tym mysleæ. Najgorsze jest to ¿e ja ju¿ sama nie wiem czy naprawde co¶ mi tam przeszkadza czy to jest objaw nerwicy. Mam dziwne mysli ze moze to jaki¶ pocz±tek astmy. Caly czas probuje odkaszln±æ, wydaje mi siê jakbym miala ubrany obcisly golf. Proszê pomo¿cie mi - lekarka patrzy juz na mnie jak na idiotke jak do niej ode i caly czas o tym mówie,a ona nic tam nie widzi. Czy mo¿liwe jest ¿e przy nerwicy dolega nam co¶ czego nie ma? Przecie¿ nie jestem nienormalna i niewymy¶lilam sobie tego ¶cisku w gardle. Ju¿ zdalam sobie sprawê ze lupki os slonecznika tam nie ma, ani zadnego wlosa - to przeszlo na ¶cisk w tchawicy. Blagam czy kto¶ co¶ takiego mial. Pomocy. Odpiszcie. Bêde bardzo wdziêczna. Nie mam sily!!!!
11olo11
Aktywny u¿ytkownik

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 12

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 13, 2008, 09:56:13 »

Mo¿liwe jest tak¿e tworzenie galerii zdjêæ, wymiana wiadomo¶ci pomiêdzy znajomymi oraz blokowanie niepo¿±danych kontaktów. Ka¿da zarejestrowana szko³a oraz klasa posiada odrêbne forum dyskusyjne. Mo¿liwe jest zak³adanie forów tematycznych, komentowanie zdjêæ i profili u¿ytkowników, wysy³anie wirtualnych prezentów oraz dedykowanie przebojów.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p³yta dvd z æwiczeniami oddechowymi pn. PRANAJAMA
szkolenie w wykonaniu hinduskiego lekarza Raviego Javalgekara,
w opracowaniu polskiego muzykoterapeuty W³adys³awa Pitaka.

Produkcja:  LOGOS  - Koszalin

Szczegó³owe informacje i zamówienia:
biuro@logos.dt.pl

G£OWA DO GÓRY - BÊDZIE DOBRZE
Chod¼ na  stronê:
http://www.logos.dt.pl/oferty

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
270757
Zaawansowany u¿ytkownik

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 21

« Odpowiedz #2 : Marzec 27, 2009, 10:40:30 »

… …/ ) |'"'"''''"""""""""""""""''"|( \
……… / / |…..POZDRAWIAM..| \ \
…… _( (_ |....WSZYSTKICH...|_) )_
……( \ \ )'|_/ )________ ( \_'| ( / / )
… .(\ \ \ \_/ / … … … … …\ \_ / / / /)
……\ ……… /…… … … …… \ ……… /
…… \ ……_/ … … … … … …\_ ……/
…… / … /… … … … … … … … \ … \
……/__ /……… … … … …………

abigel0
Aktywny u¿ytkownik

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 12

« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 04, 2009, 12:47:59 »

dziekuje za wys³anie mi treningu relaksacyjnego Jacobsona. na prawde rewelacyjna sprawa.wypróbowa³am od razu i dzia³a œwietnie.wspania³y sposób odprê¿enia. polecam gor¹co
agusia
Aktywny u¿ytkownik

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 10

« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 02, 2010, 09:43:58 »

Od kilku lat mam problem z mówieniem. Nie wiem jak to dok³adnie sformu³owaæ. Podczas np. zwyk³ej rozmowy po prostu siê zacinam. Mówi±c zdanie wypowiadam kilka wyrazów i z wypowiedzeniem kolejnych mam problem tego typu ¿e nie moge ich z siebie wydusiæ. Wystêpuje to nie tylko podczas sytuacji stresuj±cych typu  dpowiedzi w szkole, poznawanie nowych ludzi, ale równie¿ podczas kontaktu z osobami najbli¿szymi tj. rodzice i rodzeñstwo. Problem wystêpuje równie¿ podczas czytania na g³os.

Czytam i nagle g³os mi siê urywa - nie jest to j±kanie poniewa¿ nie przed³u¿am wyrazów ani nie powtarzam. Po prostu nie mogê z siebie wydobyæ g³osu. Czasem zdarza sie tak ¿e próbuj±c(podczas takiego zaciêcia) co¶ powiedzieæ jakby na si³e wymuszam ruch usami. Nie odbywa siê to na zasadzie, ¿e ruszam ustami tak jakbym mówi³ dalej nie wydobywaj±c g³osu tylko staram siê wymówiæ wyraz na którym siê zaci±³em -usta siê ruszaj± ale nie mogê wydobyæ g³osu.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: