"Nasza Klasa" - forum dla absolwentów, rodzin, kolegów i znajomych
Kwiecień 15, 2025, 06:02:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum zostaÂło uruchomione dla absolwentĂłw szkó³ podstawowych, Âśrednich i wyÂższych oraz dla ich rodzin, znajomych i goÂści.
Zapraszamy

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚniÂło mi siĂŞ...  (Przeczytany 5619 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
123beer2
Zaawansowany uÂżytkownik

Reputacja +0/-0

« : Maj 08, 2008, 06:32:43 »

W jakiejs chacie na pustkowiu weszlam do piwnicy, wiedzialam, ze musze tam pojsc. Czekal tam jakis gosciu przy stole gdzie wypruwal flaki ludziom. Przy stole "siedzialy" trzy rozprute i wykrwawione ciala, weszlam dalej i wiedzialam, ze teraz moja kolej usiasc i czekac na to samo. Nagorsze bylo gdy weszlam, uderzyl mnie odor krwi i rozkladajacych sie cial plus straszne goraco... i wiecie co zrobilam w tym snie? Poszlam bez slowa do toalety i nawet ten "Kuba rozpruwacz" nie probowal mnie zatrzymac.... Sen byl obrzydliwy ale nagorsze jest to, ze rozpoznaje te uczucia doskonale...

P.S. Nigdy w prawdziwym zyciu nie widzialam nawet martwego ciala.

Snilo mi sie to tylko raz ale obudzilam sie z potem na czole i " w drodze" do ataku paniki... Co o tym myslicie?
12chofra
Zaawansowany uÂżytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #1 : Maj 08, 2008, 06:36:39 »

hmm ciĂŞzko zinterpretowaĂŚ sny,jak siĂŞ nic nie wie o Âżyciu danej osoby.ja w moich snach doszukujĂŞ zawsze powiÂązania z myslami i tym co siĂŞ dzieje w moim zyciu.
nie wiem,moze czekaĂŚ na rozprucie to czekanie na zniszczenie zlych mysli/nerwicy/ , moÂże smrod krwi i te wyprute flaki to wlasnie wszystkie zdarzenia inegatywy ktore nas osaczajÂą...?
ktore chcÂą sie wydostaĂŚ na zewnÂątrz?
a ty odchodzisz,czyli uciekasz od tego ,nie pozwalasz uwolnic siĂŞ od choroby?
a ''kuba rozpruwacz'' to tak naprawdĂŞ ''wybawiciel''.
nie wiem ciĂŞÂżko mi ocenic,jakie podstawy mial twoj sen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pÂłyta dvd z ĂŚwiczeniami oddechowymi pn. PRANAJAMA
szkolenie w wykonaniu hinduskiego lekarza Raviego Javalgekara,
w opracowaniu polskiego muzykoterapeuty WÂładysÂława Pitaka.

Produkcja:  LOGOS  - Koszalin

Szczegó³owe informacje i zamówienia:
biuro@logos.dt.pl

G£OWA DO GÓRY - BÊDZIE DOBRZE
ChodÂź na  stronĂŞ:
http://www.logos.dt.pl/oferty

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
123beer2
Zaawansowany uÂżytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #2 : Sierpień 09, 2008, 07:37:14 »

jestem bardzo przeciwna lekom psychotropowym ( przedawkowanie w wieku 16 lat - moze dlatego) ale lek o ktorym wspomnialas bardzo mnie zainteresowal. Dziekuje za wskazowke. Pozdrawiam
123beer2
Zaawansowany uÂżytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #3 : Grudzień 13, 2008, 10:12:32 »

Tacy wszyscy mÂądrzy to zrĂłbcie stronke konkurencyjnÂą i zobaczymy jak wam pĂłjdzie. Portal nasza-klasa rozprzestrzenia siĂŞ w Polsce szybciej niÂż epidemia ptasiej grypy, a jÂą teÂż ciĂŞzko opanowaĂŚ... Czekajmy cierpliwie na nowe serwery i logujmy siĂŞ od stycznia. Do zobaczenia na naszej-klasie!!
abigel0
Aktywny uÂżytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 04, 2009, 18:25:00 »

W ostatnich miesišcach ÂżyÂłem w duÂżym stresie, zdaÂżaÂły sie bezsenne noce co powodowaÂło rozdraÂżnienie i jeszcze wiĂŞksze zdenerwowanie w cišgu dnia. Nigdy wczeœniej nie podejmowaÂłem Âżadnych prĂłb relaksowania sie, trening Jacobsona jest moim pierwszym tego typu doœwiadczeniem. PoÂłoÂżyÂłem sie spokojnie w domu, wy³šczyÂłem wszystkie urzšdzenia powodujšce chaÂłas i puœciÂłem nagranie. Z poczštku myœli nie dawaÂły mi siĂŞ skupiĂŚ ale po pewnym czasie tak jakby sie "wy³šczyÂłem" z tej "gonitwy myœli", skupiaÂłem sie tylko i wy³šcznie na gÂłosie z nagrania. PoczuÂłem sie jak w lekkiej hipnozie, zaczeÂło sie robiĂŚ naprawde przyjemnie. Z kaÂżdym nastĂŞpnym ĂŚwiczeniem odczuwaÂłem poprostu super odprĂŞÂżenie. Nie miaÂłem takiego uczucia od dawna. Kiedy trening sie skoĂączyÂł byÂłem tak zrelaksowany ,Âże aÂż chciaÂło mi sie spaĂŚ :-) Ale najwaÂżniesze jest to ,Âże uczucie relaksu czuÂłem jeszcze pewien czas po treningu! Teraz staram sie sÂłuchaĂŚ nagrania kiedy tylko znajde wolnš chwile a uczucie spokoju,odprĂŞÂżenia zostaje na coraz dÂłuÂżej :-) Coœ wspaniaÂłego. W samym nagraniu oscara daÂł bym Panu narratarowi za ten gÂłos. Najbardziej podoba mi sie to uczucie "wy³šczenia" , nie ma problemĂłw, myœli same znikajš, pozostaje tylko relaksowanie sie poprzez napinanie miĂŞœni. Niby tylko miĂŞœnie ale jak sie skupie to jest niesamowity relaks, ktĂłry przychodzi stopniowo z kaÂżdym ĂŚwiczeniem. Moje ulubione ĂŚwiczenia to czĂŞœci twarzy. Jednym slowem czuje sie zrelaksowana,wyciszona spokojna.Goršco polecam. Wczeœniej nie mogÂłam siĂŞ wyciszyĂŚ a teraz jest super. DziĂŞkuje
maniak
Ekspert

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #5 : Listopad 11, 2009, 08:28:03 »

TRENING AUTOGENNY SCHULTZA  opiera siĂŞ on na dziaÂłaniu autosugestii i wymaga umiejĂŞtnoÂści koncentracji umysÂłowej. Warunkiem jego skutecznoÂści jest wiĂŞc dojrzaÂłoœÌ systemu nerwowego. Z tego wzglĂŞdu nie jest stosowany wobec osĂłb opóŸnionych w rozwoju intelektualnym , z trudnoÂściami w koncentracji czy objawami niepokoju ruchowego. PoniewaÂż mÂłodsze dzieci nie majÂą wglÂądu we wÂłasne stany psychiczne, ani teÂż nie potrafiÂą obserwowaĂŚ  funkcjonowania swego organizmu, wykorzystuje siĂŞ mechanizm identyfikacji i naÂśladownictwa w celu wywoÂłania stanĂłw organicznych. W tym celu oryginalnÂą instrukcjĂŞ zastĂŞpuje siĂŞ specjalnie uÂłoÂżonÂą bajeczkÂą, w ktĂłrej duÂży nacisk kÂładzie siĂŞ na nastrĂłj spokoju oraz uczucie ciĂŞÂżkoÂści i ciepÂła w koĂączynach.
aga nowak
Aktywny uÂżytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #6 : Sierpień 11, 2010, 17:14:56 »

[size=18]
LOGOS-Koszalin
GABINET NEUROLOGOPEDYCZNY -
Terapia nerwic, wad i zaburzeĂą mowy,
czytania i pisania
[/size]

[size=24]   WÂładysÂław Pitak[/size]

- pedagog kultury - Akademia Pedagogiczna w SÂłupsku;
- dyplomowany logopeda - Uniwersytet GdaĂąski;
- psychoterapeuta rodzinny- Polska Fundacja ZaburzeĂą Mowy w Lublinie;
- muzykoterapeuta - CIDOTAM w Bydgoszczy;
- aktor estradowy z uprawnieniami reÂżyserskimi- MKiS w Warszawie;

specjalizacja - terapia nerwic i jÂąkania.

[size=16]Praktyka zawodowa[/size]

Od 40 lat zajmuje siĂŞ ksztaÂłceniem zdolnoÂści twĂłrczych za pomocÂą ekspresji muzyczno-dramatycznej  (absolwent 4-letniego Studium Teatralnego COMUK w Warszawie, egzamin paĂąstwowy uprawniajÂący do wykonywania zawodu artysty estradowego w specjalnoÂści aktorskiej i reÂżyserskiej, dyplom magistra pedagogiki )

Od 25 lat zajmuje siĂŞ terapiÂą nerwic , wad i zaburzeĂą mowy, czytania i pisania (Podyplomowe Studium Logopedyczne w GdaĂąsku , certyfikaty z muzykoterapii, jÂąkania wczesnodzieciĂŞcego i psychoterapii rodzin).

Badania i eksperymenty w zakresie muzykoterapii (pierwszy zawodowy muzykoteraputa prowadzÂący zabiegi zlecane przez lekarzy w sanatoriach Pomorza ÂŚrodkowego).

WykÂłady, pokazy warsztatowe i praktyczna terapia dzieci nerwicowych, jÂąkajÂących siĂŞ i dyslektycznych na sympozjach, konferencjach i turnusach rehabilitacyjnych.

Szkolenia dla biznesmenĂłw, dziaÂłaczy spoÂłecznych, dziennikarzy i politykĂłw w zakresie retoryki , erystyki , marketingu i public relations.

ZaÂłoÂżyciel i prezes Towarzystwa Terapii i KsztaÂłcenia Mowy LOGOS w Koszalinie

Cz³onkami Towarzystwa LOGOS s¹ lekarze, logopedzi, psychoterapeuci , nauczyciele, aktorzy , dziennikarze i biznesmeni. Efektem wspó³pracy ludzi wielu zawodów s¹ w³asne filmy , nagrania dŸwiêkowe i opracowania technik i metod terapii i kszta³cenia zachowaù w ró¿nych sytuacjach

Gabinet wyposaÂżony jest w podstawowe narzĂŞdzia i pomoce logopedyczne oraz w sprzĂŞt audiowizualny . Towarzystwo posiada wÂłasne studio filmowe i fotograficzne.
.

Adres:

[size=16]
Towarzystwo Terapii i KsztaÂłcenia Mowy „LOGOS”
ul. Pieczarek 4,
75-900 Koszalin
tel. (94) 340-60-06
kom. 600-809-254
[/size]

Kontakt:

[size=16]e-mail :
logos@logos.pomorze.pl
strony URL:
www.logos.pomorze.pl
[/size]
 .

19802agula
Zaawansowany uÂżytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #7 : Sierpień 04, 2019, 15:55:32 »

Mark Knopfler & Emmylou Harris - Romeo And Juliet (Real Live Roadrunning | Official Live Video)

10 579 365 wyÂświetleĂą

Real Live Roadrunning is a concert film recorded live on 28th June 2006 at the Gibson Amphitheatre in Los Angeles towards the end of Mark and Emmylous' tour in support of their critically acclaimed album, All the Roadrunning.

https://www.youtube.com/watch?v=vyI9flHHT2Q
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: