"Nasza Klasa" - forum dla absolwentów, rodzin, kolegów i znajomych
Grudzieñ 18, 2024, 18:20:54 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum zosta³o uruchomione dla absolwentów szkó³ podstawowych, ¶rednich i wy¿szych oraz dla ich rodzin, znajomych i go¶ci.
Zapraszamy

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: szukam absolwentów z LO w Na³êczowie  (Przeczytany 6630 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ewa kotowska
Nowy u¿ytkownik
*

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 2

« : Luty 12, 2008, 10:04:47 »

Hejka! Szukam kontaktu z wszystkimi którzy koñczyli LO w Na³eczowie oko³o roku 1990.Podobno ju¿ kilka osób siê znalaz³o np. Andzej Jo¶ko .Proszê o kontakt .Ewa Kotowska -Pacek
aajj
U¿ytkownik
**

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 8

« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 05, 2008, 09:25:42 »

A ja musze Wam powiedziec,ze mam teraz wspanialego,kochanego faceta,za ktorym szaleje,jest prawdziwym Litwinem!!!! "Litwo,Ojczyzno moja...."
270757
Zaawansowany u¿ytkownik

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 21

« Odpowiedz #2 : Marzec 27, 2009, 10:35:26 »

Ja i moje kole¿anki z klasy, szko³y i podwórka - dawniej

Tatiana Sinica (po mê¿u: Pitak)To zdjêcie bardzo podoba³o siê moim kole¿ankom i kolegom. Wszyscy mówili, ¿e jestem podobna do Magdy Zawadzkiej - znanej aktorki teatralnej i filmowej.

Lucyna Lech (po mê¿u: Koba). Bardzo serdeczna przyjació³ka z lat szkolnych. W listopadzie 2007 r. go¶ci³a mnie w Bystrzycy K³odzkiej.

Charlotta Bielak. Bardzo sympatyczna kole¿anka z lat szkolnych.

Jadwiga Cierpisz (po mê¿u: Nowak). Moja serdeczna przyjació³ka, z któr± utrzymujê kontakt do dnia dzisiejszego.

Krystyna Iwanek (po mê¿u: Jarosz). Kole¿anka z lat szkolnych, przyja¼ni³a siê z Gra¿yn± Chowaniak

Gra¿yna Scelina (po mê¿u: Kaczmarek). Jej tata prowadzi³ zak³ad fotograficzny w Bystrzycy K³. Do dzisiaj mam piêkny portret ¶lubny wykonany w Jego zak³adzie.

El¿bieta Szczêsna (po mê¿u: Lichota). Wspania³a kole¿anka z lat szkolnych. Przez wiele lat by³a nauczycielk± w Jeleniej Górze. Czasami wspominamy wspólne pobyty na koloniach letnich. Jej mama przez d³ugie lata by³a sekretark± w ogólniaku i medyku w Bystrzycy K³odzkiej.

Urszula Zaj±c (po mê¿u: Keczmer) i Tatiana Sinica (po mê¿u: Pitak). Do dzisiaj ma piêkne, niebieskie oczy. Spootykamy siê co jaki¶ czas i wspominamy szkolne lata.

Basia Koszara (po mê¿u: Powalisz).Moja ukochana siostrzenica, równie¿ pielêgniarka. Jej córka (Madzia) jest ju¿ doros³a i próbuje si³ w pie¶niarstwie balladowym.

Jadwiga Leszczyñska (po mê¿u: Szewc) i Teresa Bagiñska (po mê¿u: Krzanowska). Moje serdeczne kole¿anki szkolne, do tañca i ró¿añca.

Celina £yb. Bardzo sympatyczna kole¿anka z lat szkolnych. Przyja¼ni³a siê z Janin± Rachwa³.

Ena
Ekspert

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 78

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 23, 2010, 07:28:14 »

Cz³owiek, który da³ siê przerobiæ na robota, nie przestaje oczywi¶cie byæ cz³owiekiem."Czy na poczatku XXI wieku postêpujemy moralnie i etycznie?Jak zachowujemy siê w domu, ,w pracy, na ulicy, w internecie ?Znalaz³em klasyfikacjê menad¿erów pod k±tem ich etycznego profilu(wed³ug Archie Carrolla, twórcy modelu Piramidy odpowiedzialno¶ci spo³ecznej, 1991).Mo¿e warto nad tym zastanowiæ siê?1. Mened¿er nieetyczny (immoral manager) jego decyzje, dzia³ania i zachowania s± sprzeczne z tym, co uwa¿a siê za w³a¶ciwe i etyczne; my¶li o sukcesie w³asnym b±d¼ wy³±cznie zyskowno¶ci przedsiêbiorstwa; kwestie prawne stara siê sprytnie obej¶æ lub siê od nich wykrêciæ; strategia jest mu potrzebna do tego, by wykorzystaæ wszelkie szanse do osobistego b±d¼ organizacyjnego wzbogacenia siê, nie zwa¿aj±c na koszty; 2.Mened¿er amoralny (amoral manager)ni nieetyczny, ani etyczny; jest ma³o wra¿liwy na fakt, ¿e jego codzienne decyzje mog± mieæ szkodliwy wp³yw na innych; zazwyczaj nie posiada okre¶lonej moralnej perspektywy w swoim ¿yciu zawodowym; jego orientacja to zazwyczaj "dzia³aæ zgodnie z liter± prawa"; 3. Mened¿er amoralny mimowolnie (unintentional amoral manager)taki mened¿er zak³ada, ¿e w ¿yciu zawodowym dzia³aj± inne zasady ni¿ w prywatnym, gdzie nale¿y mieæ ¶wiatopogl±d etyczny; wierzy, ¿e dzia³alno¶æ biznesowa le¿y poza sfer± ¿ycia, do której odnosz± siê kwestie moralne; czasem zdarza siê, ¿e w ogóle nie rozwa¿a roli etyki w biznesie; 4. Mened¿er etyczny (the moral manager)etyczny mened¿er nie tylko dostosowuje siê do wysokiego poziomu zachowañ profesjonalnych, ale wrêcz jest liderem w ich propagowaniu; prawo postrzega jako zbiór minimalnych wymagañ, które nale¿y przestrzegaæ, by zachowywaæ siê etycznie, "duch prawa" jest dla niego wa¿niejszy ni¿ postêpowanie zgodnie z "liter± prawa"; chce jednocze¶nie prowadziæ dochodow± dzia³alno¶æ i postêpowaæ etycznie; opiera na zasadach etycznych swoje s±dy na temat sprawiedliwo¶ci, praw, "z³otego ¶rodka", itd. Przedstawi³em klasyfikacjê postaw ,nie po to , aby szukaæ winnych lub usprawiedliwiaæ kogokolwiek. Wydaje mi siê ,¿e powinni¶my mówiæ o zachowaniach i pogl±daæ, bez wymieniania konkretnych osób. Nie wiadomo przecie¿ , czy do koñca wszystko wiemy i czy mamy racjê. Co wy na to ?
1111
Zaawansowany u¿ytkownik

Reputacja +0/-0

Wiadomo¶ci: 44

« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 08, 2011, 22:09:07 »

Nad procesem starzenia siê mo¿na zapanowaæ
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: